Politika Privatnosti

Poslednje ažuriranje: 28. februara 2021.

Ova Politika privatnosti opisuje naše politike i procedure o prikupljanju, korišćenju i otkrivanju Vaših podataka kada koristite Uslugu i govori Vam o Vašim pravima na privatnost i kako Vas zakon štiti.

Vaše lične podatke koristimo za pružanje i poboljšanje usluge. Korišćenjem usluge pristajete na prikupljanje i upotrebu informacija u skladu sa ovom Politikom privatnosti.

Tumačenje i definicije

Tumačenje

Reči kojima je početno slovo napisano velikim slovima imaju značenja definisana pod sledećim uslovima. Sledeće definicije će imati isto značenje bez obzira da li se pojavljuju u jednini ili u množini.

Definicije

Za potrebe ove Politike privatnosti:

 • Račun znači jedinstveni račun koji je stvoren za vas da biste pristupili našoj Usluzi ili delovima naše Usluge.

 • Kompanija (koja se u ovom Ugovoru naziva ili „kompanija“, „mi“, „mi“ ili „naša“) odnosi se na Top Auto doo, Ugrinovački Put 22, deo 29/45, Beograd.

 • Kolačići su male datoteke koje veb lokacija postavlja na vaš računar, mobilni uređaj ili bilo koji drugi uređaj, a sadrži detalje o vašoj istoriji pregledanja na toj veb lokaciji među mnogim njenim upotrebama.

 • Zemlja se odnosi na: Srbiju

 • Uređaj označava bilo koji uređaj koji može pristupiti Usluzi, poput računara, mobilnog telefona ili digitalnog tableta.

 • Lični podaci su bilo koje informacije koje se odnose na identifikovanu ili ličnu osobu.

 • Usluga se odnosi na veb lokaciju.

 • Dobavljač usluga označava svako fizičko ili pravno lice koje obrađuje podatke u ime Kompanije. Odnosi se na nezavisne kompanije ili pojedince zaposlene u Kompaniji radi olakšavanja Usluge, pružanja Usluge u ime Kompanije, obavljanja usluga povezanih sa Uslugom ili pružanja pomoći Kompaniji u analizi kako se Usluga koristi.

 • Usluga društvenih medija treće strane odnosi se na bilo koju veb lokaciju ili bilo koju veb lokaciju društvene mreže preko koje se Korisnik može prijaviti ili otvoriti nalog za korišćenje Usluge.

 • Podaci o upotrebi se odnose na podatke koji se automatski prikupljaju, bilo generisanim korišćenjem usluge ili iz same infrastrukture usluge (na primer, trajanje posete stranici).

 • Veb lokacija odnosi se na Top Auto iznajmljivanje automobila, dostupno sa https://topauto-rentacar.rs/

 • Vi označavate pojedinca koji pristupa ili koristi Uslugu, ili kompaniju ili drugo pravno lice u ime kojeg to lice pristupa usluzi ili je koristi, prema potrebi.

Prikupljanje i korišćenje vaših ličnih podataka

Vrste prikupljenih podataka

Lični podaci

Tokom korišćenja naše usluge, od vas možemo tražiti da nam dostavite određene podatke koji mogu lično da vas identifikuju i pomoću kojih vas možemo kontaktirati ili identifikovati. Podaci koji mogu lično da vas identifikuju mogu da uključuju, ali nisu ograničeni na:

 • Adresa e-pošte

 • Ime i prezime

 • Broj telefona

 • Podaci o upotrebi

Podaci o upotrebi

Podaci o upotrebi se automatski prikupljaju kada se koristi Usluga.

Podaci o upotrebi mogu sadržati informacije kao što su adresa Internet protokola vašeg uređaja (npr. IP adresa), vrsta pregledača, verzija pregledača, stranice naše usluge koju posećujete, vreme i datum vaše posete, vreme provedeno na tim stranicama , jedinstveni identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.

Kada Usluzi pristupite putem mobilnog uređaja ili putem njega, možemo automatski prikupljati određene informacije, uključujući, ali ne ograničavajući se na tip mobilnog uređaja koji koristite, jedinstveni ID vašeg mobilnog uređaja, IP adresu vašeg mobilnog uređaja , Vaš mobilni operativni sistem, tip mobilnog Internet pregledača koji koristite, jedinstveni identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.

Takođe možemo prikupljati informacije koje vaš pregledač šalje kad god posetite našu uslugu ili kada joj pristupite putem mobilnog uređaja.

Tehnologije praćenja i kolačići

Koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja za praćenje aktivnosti u našoj usluzi i čuvanje određenih podataka. Tehnologije praćenja koje se koriste su svetionici, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija i poboljšanje i analizu naše usluge. Tehnologije koje koristimo mogu da uključuju:

 • Kolačići ili kolačići pregledača. Kolačić je mala datoteka koja se nalazi na Vašem uređaju. Možete naložiti svom pregledaču da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći da koristite neke delove naše usluge. Ako niste prilagodili postavke pregledača tako da odbija kolačiće, naša usluga može koristiti kolačiće.
 • Web Beacons. Određeni odeljci naše usluge i naše e-adrese mogu sadržati male elektronske datoteke poznate kao Web Beacons (koje se nazivaju i jasni gifovi, pikselske oznake i gif-ovi sa jednim pikselom) koji omogućavaju Kompanija, na primer, za brojanje korisnika koji su posetili te stranice ili otvorili e-poštu i za druge srodne statistike veb lokacija (na primer, beleženje popularnosti određenog odeljka i verifikacija integriteta sistema i servera).

Kolačići mogu biti "Trajni" ili "Sesijski" Kolačići. Trajni kolačići ostaju na vašem ličnom računaru ili mobilnom uređaju kada pređete van mreže, dok se kolačići sesije brišu čim zatvorite veb pregledač.

Koristimo i sesijske i trajne kolačiće u svrhe navedene u nastavku:

 • Neophodni / osnovni kolačići

  Tip: kolačići sesije

  Administrira: Mi

  Svrha: Ovi kolačići su od suštinske važnosti da bi vam pružili usluge dostupne putem veb lokacije i omogućili vam da koristite neke od njegovih karakteristika. Oni pomažu u autentifikaciji korisnika i sprečavaju prevarnu upotrebu korisničkih naloga. Bez ovih kolačića usluge koje ste tražili ne mogu se pružiti, a mi ih koristimo samo da bismo vam pružili te usluge.

 • Politika kolačića / kolačići za prihvatanje obaveštenja

  Tip: Trajni kolačići

  Administrira: Mi

  Svrha: Ovi kolačići identifikuju da li su korisnici prihvatili upotrebu kolačića na veb lokaciji.

 • Funkcionalni kolačići

  Tip: Trajni kolačići

  Administrira: Mi

  Svrha: Ovi kolačići nam omogućavaju da pamtimo izbore koje donosite kada koristite veb lokaciju, kao što su pamćenje vaših podataka za prijavu ili željenog jezika. Svrha ovih kolačića je da vam pruže ličnije iskustvo i da izbegnu da morate ponovo da unosite svoje želje svaki put kada koristite veb stranicu.

Za više informacija o kolačićima koje koristimo i vašim izborima u vezi sa kolačićima, posetite našu Politiku kolačića ili odeljak Kolačići naše Politike privatnosti.

Korišćenje vaših ličnih podataka

Kompanija može da koristi lične podatke u sledeće svrhe:

 • Da bi se obezbedila i održavala naša usluga, uključujući i nadgledanje upotrebe naše usluge.

 • Da biste upravljali svojim nalogom: da biste upravljali svojom registracijom kao korisnik usluge. Lični podaci koje pružate mogu vam omogućiti pristup različitim funkcionalnostima Usluge koje su vam dostupne kao registrovani korisnik.

 • Za izvršenje ugovora: razvoj, usaglašenost i preduzimanje ugovora o kupovini proizvoda, predmeta ili usluga koje ste kupili ili bilo kog drugog ugovora sa nama putem Usluge.

 • Da biste vas kontaktirali: da biste vas kontaktirali e-poštom, telefonskim pozivima, SMS-om ili drugim ekvivalentnim oblicima elektronske komunikacije, poput push obaveštenja mobilne aplikacije u vezi sa ažuriranjima ili informativne komunikacije povezane sa funkcionalnostima, proizvodi ili ugovorene usluge, uključujući bezbednosne ispravke, kada je to potrebno ili je razumno za njihovu primenu.

 • Da bismo vam pružili vesti, posebne ponude i opšte informacije o drugoj robi, uslugama i događajima koje nudimo slične onima koje ste već kupili ili ste se raspitali o njima, osim ako niste odlučili da to ne učinite primite takve informacije.

 • Da biste upravljali vašim zahtevima: Da biste prisustvovali i upravljali vašim zahtevima nama.

 • Za poslovne transfere: Vaše podatke možemo koristiti za procenu ili sprovođenje spajanja, otuđenja, restrukturiranja, reorganizacije, raspuštanja ili druge prodaje ili prenosa neke ili celokupne naše imovine, bilo kao neograničeno poslovanje ili kao deo bankrota, likvidacije ili sličnog postupka, u kojem su lični podaci koje posedujemo o korisnicima naših usluga među prenesenim sredstvima.

 • U druge svrhe : Vaše podatke možemo koristiti u druge svrhe, kao što su analiza podataka, identifikovanje trendova korišćenja, određivanje efikasnosti naših promotivnih kampanja i za procenu i poboljšanje naše Usluge, proizvoda, usluga , marketing i vaše iskustvo.

Vaše lične podatke možemo deliti u sledećim situacijama:

 • Sa dobavljačima usluga: Možemo da delimo vaše lične podatke sa dobavljačima usluga kako bismo nadzirali i analizirali upotrebu naše usluge i kontaktirali vas.
 • Za poslovne transfere: Možemo da delimo ili prenosimo vaše lične podatke u vezi sa bilo kojim spajanjem, prodajom imovine Kompanije, finansiranjem ili sticanjem celokupnog ili dela naših podataka ili tokom pregovora sa njim poslovanje drugoj kompaniji.
 • Sa povezanim kompanijama: Vaše podatke možemo deliti sa našim povezanim kompanijama, u kom slučaju ćemo od njih zahtevati da poštuju ovu Politiku privatnosti. Povezana preduzeća uključuju našu matičnu kompaniju i bilo koja druga zavisna preduzeća, partnere u zajedničkom ulaganju ili druge kompanije koje Mi kontrolišemo ili su pod zajedničkom kontrolom sa nama.
 • Sa poslovnim partnerima: Vaše podatke možemo deliti sa našim poslovnim partnerima kako bismo vam ponudili određene proizvode, usluge ili promocije.
 • Sa ostalim korisnicima: kada delite lične podatke ili na drugi način komunicirate u javnim oblastima sa drugim korisnicima, takve informacije mogu da vide svi korisnici i mogu da se javno distribuiraju napolju. Ako komunicirate sa drugim korisnicima ili se registrujete putem usluge nezavisnih društvenih medija, vaši kontakti na usluzi nezavisnih društvenih medija mogu videti vaše ime, profil, slike i opis vaših aktivnosti. Slično tome, i drugi korisnici će moći da vide opise vaših aktivnosti, da komuniciraju s vama i da pogledaju vaš profil.
 • Uz vaš pristanak : Vaše lične podatke možemo otkriti u bilo koje druge svrhe uz vaš pristanak.

Zadržavanje vaših ličnih podataka

Kompanija će zadržati vaše lične podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Zadržaćemo i koristićemo Vaše lične podatke u onoj meri u kojoj je to neophodno da bismo se pridržavali naših zakonskih obaveza (na primer, ako moramo da zadržimo vaše podatke u skladu sa važećim zakonima), rešavati sporove i sprovoditi naše pravne sporazume i politike.

Kompanija će takođe zadržati podatke o upotrebi za potrebe interne analize. Podaci o upotrebi se uglavnom zadržavaju kraći vremenski period, osim kada se ti podaci koriste za jačanje bezbednosti ili za poboljšanje funkcionalnosti naše usluge ili smo zakonski dužni da te podatke zadržavamo duže vreme.

Prenos vaših ličnih podataka

Vaši podaci, uključujući lične podatke, obrađuju se u operativnim kancelarijama Kompanije i na bilo kom drugom mestu gde se nalaze strane uključene u obradu. To znači da se ove informacije mogu prenijeti - i održavati na - računarima koji se nalaze izvan vaše države, pokrajine, države ili druge državne jurisdikcije, gdje se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od onih iz vaše jurisdikcije.

Vaš pristanak na ovu Politiku privatnosti praćen vašim podnošenjem takvih podataka predstavlja pristanak na taj prenos.

Kompanija će preduzeti sve neophodne korake kako bi osigurala da se sa vašim podacima postupa sigurno i u skladu sa ovom Politikom privatnosti i neće se izvršiti prenos vaših ličnih podataka u organizaciju ili zemlju ukoliko ne postoje odgovarajuće kontrole, uključujući sigurnost vaših podataka i drugih ličnih podataka.

Otkrivanje vaših ličnih podataka

Poslovne transakcije

Ako je Kompanija uključena u spajanje, pripajanje ili prodaju imovine, Vaši lični podaci mogu se preneti. Obavestićemo vas pre nego što se vaši lični podaci prenesu i postanu predmet druge politike privatnosti.

Provođenje zakona

Pod određenim okolnostima, od Kompanije će se možda zahtevati da otkrije Vaše lične podatke ako to zahteva zakon ili kao odgovor na valjane zahteve javnih vlasti (npr. suda ili vladine agencije).

Ostali pravni zahtevi

Kompanija može otkriti vaše lične podatke u dobroj nameri da je takva radnja neophodna za:

 • Pridržavajte se zakonske obaveze
 • Zaštitite i odbranite prava ili imovinu Kompanije
 • Sprečite ili istražite moguće nepravilnosti u vezi sa Uslugom
 • Zaštitite ličnu bezbednost korisnika usluge ili javnosti
 • Zaštita od pravne odgovornosti

Bezbednost vaših ličnih podataka

Sigurnost vaših ličnih podataka nam je važna, ali imajte na umu da nijedan način prenosa putem Interneta ili način elektronskog skladištenja nisu 100% sigurni. Iako se trudimo da koristimo komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših ličnih podataka, ne možemo garantovati njegovu apsolutnu sigurnost.

Dečija privatnost

Naša usluga se ne obraća nikome mlađem od 13 godina. Svesno ne prikupljamo podatke koji otkrivaju identitet osobe mlađe od 13 godina. Ako ste roditelj ili staratelj i svesni ste da nam je vaše dete dalo lične podatke Podaci, molimo kontaktirajte nas. Ako saznamo da smo prikupili lične podatke od bilo koga mlađeg od 13 godina bez verifikacije roditeljskog pristanka, preduzimaćemo korake za uklanjanje tih podataka sa naših servera.

Ako se moramo osloniti na saglasnost kao pravni osnov za obradu vaših podataka, a vaša zemlja zahteva saglasnost roditelja, možemo zatražiti saglasnost vašeg roditelja pre nego što prikupimo i koristimo te informacije.

Veze do drugih veb lokacija

Naša usluga može sadržati veze do drugih veb lokacija kojima mi ne upravljamo. Ako kliknete na vezu treće strane, bićete preusmereni na veb lokaciju te treće strane. Preporučujemo vam da pregledate Politiku privatnosti svake stranice koju posetite.

Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, politike privatnosti ili prakse bilo kojih veb lokacija ili usluga trećih strana.

Izmene ove politike privatnosti

S vremena na vreme možemo ažurirati našu Politiku privatnosti. Obavestićemo vas o svim promenama objavljivanjem nove Politike privatnosti na ovoj stranici.

Obavestićemo vas putem e-pošte i/ili istaknutog obaveštenja na našoj usluzi, pre nego što promena stupi na snagu i ažurirati "Poslednje ažuriranje" datum na vrhu ove Politike privatnosti.

Savetuje vam se da povremeno pregledate ovu Politiku privatnosti radi bilo kakvih promena. Promene ove Politike privatnosti stupaju na snagu kada se postave na ovu stranicu.

Kontaktirajte nas

Ako imate pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti, možete nas kontaktirati:

GDPR prava na zaštitu podataka

Želeli bismo da se uverimo da ste u potpunosti svesni svih svojih prava na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sledeće:

Pravo na pristup – Imate pravo da tražite kopije vaših ličnih podataka. Možemo vam naplatiti malu naknadu za ovu uslugu.
Pravo na ispravku – Imate pravo da tražite da ispravimo bilo koje podatke za koje smatrate da su netačni. Takođe imate pravo da tražite da ispunimo informacije za koje smatrate da su nepotpune.
Pravo na brisanje – Imate pravo da zahtevate da obrišemo vaše lične podatke, pod određenim uslovima.
Pravo na ograničavanje obrade – Imate pravo da zahtevate da ograničimo obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.
Pravo na prigovor na obradu – Imate pravo prigovora na našu obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.
Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo da tražite da podatke koje smo prikupili prenesemo drugoj organizaciji ili direktno vama, pod određenim uslovima.
Ako podnesete zahtev, imamo vam mesec dana da vam odgovorimo. Ako želite da iskoristite neko od ovih prava, obratite nam se.