Osnovni uslovi za najam vozila

Vozač mora imati minimum 21 godinu. 
Minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid.
Obavezna identifikacija – lična karta ili pasoš na uvid.

Minimalno vreme korišćenja vozila je 1 dan (24 sata). Dozvoljeno prekoračenje je 59 min. Nakon tog vremena naplaćuje se ceo dan.

Neograničena kilometraža

U cenu najma uračunata je neograničena kilometraža, osim u slučajevima kada se automobil iznajmi do 2 dana (tada je kilometraža ograničena na 200km dnevno i svaki prekoračeni kilometar se naplaćuje). 

Plaćanje i Depozit

 • Najam vozila se plaća prilikom preuzimanja vozila, i to kreditnom karticom (Visa, Mastercard, Diners, Amex), uplatom na račun (pravna lica) ili gotovinom
 • Depozit za vreme trajanja najma je obavezan, i polaže se gotovinski
 • Depozit se određuje prema cenovniku na osnovu grupe vozila i dužine najma

Porez (PDV) za uslugu iznajmljivanja vozila je uključen u cenu najma.

Preuzimanje i vraćanje vozila

 • Vozilo se može pruzeti i vratiti u našoj poslovnici, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice, odnosno na odabranoj lokaciji.
 • Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan standardnog radnog vremena, uz doplatu.
 • Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila, pri čemu savetujemo da zajedno sa našim službenikom dobro pregledate vozilo.

Postupci u slučaju nesreće, štete i krađe vozila

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:

 • ODMAH da obavesti policiju i Top Auto rent a car o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama.
 • Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći, odnosno događaju.
 • Da ispuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila.
 • Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta.

Zabrane i neovlašćeno upravljanje vozilom

 • ZABRANJENO je iznajmljenim vozilom putovati u sledeće države i područja: bivše zemlje SSSR-a, Kosovo, Albanija, i Turska. OSIGURANJE NE VAŽI za ova područja.
 • Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.
 • Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se upišu do dva dodatna vozača, uz odobrenje firme Top Auto, prilikom preuzimanja vozila.
 • Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima, licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.

OSIGURANJE

CDW (COLLISION DAMAGE WAIVER) – osiguranje od štete

Ovo osiguranje ne pokriva štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, oštećenja donjeg trapa, slomljen i/ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati. Kada se vozilo vraća, stanje vozila će proveriti klijent i naš službenik zajedno i uporediti ga sa stanjem vozila prilikom preuzimanja. Svaku promenu stanja vozila tj. sva nova oštećenja će biti upisana u obrazac ugovora o najmu i potpisana obostrano.

TP (THEFT PROTECTION) – Osiguranje od krađe

Ovo osiguranje ne važi u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana.
U slučaju krađe ključ i dokumenta moraju biti kod klijenta.

>PAI (PERSONAL ACCIDENT INSURANCE) – Osiguranje lica

Vozač i lica u vozilu se osiguravaju za slučaj smrti ili povreda, nastalih u saobraćajnoj nezgodi, za vreme trajanja najma vozila.

Policijski zapisnik je obavezan za sve vrste osigurana.
Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i/ili kraće biće naplaćen od klijenta.

Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

Klijent uz ovo osiguranje nema učešća u šteti ako nije odgovoran za novonastalu štetu uz policijski zapisnik, bez policijskog zapisnika štetu snosi u potpunosti.

KASKO SA 5% UČEŠĆA U ŠTETI 

Ukoliko je klijent odgovoran za novonasstalu štetu uz policijski zapisnik dužan je da isplati Top Auto rent a car 5% od ukupne štete.
Štetu procenjuje procenitelj.
Klijentu se depozit zadržava dok procena o šteti ne stigne.